S tímom fine dining reštaurácie ARTE sa po krátkej kreatívnej pauze vraciame aj s novým letným menu. Na hostí pritom opäť útočíme nápaditosťou jedál ale aj ďalšími novinkami.
Najväčšou zmenou sme podrobili samotný koncept. Výber z 8 alebo 11-chodového sme po novom nahradili jednotným 10-chodovým degustačným menu. Jedlá sú pritom vystavané na typických produktoch leta, akými je sezónna zelenina a ovocie. Za kvalitou zážitkovej gastronómie stojí kvalita samotných surovín. Aj tentokrát väčšina pochádza z vlastnej farmy na usadlosti Farná v Nitrianskom kraji. „Novinkou medzi Amuse Bouche je Piroh plnený údeným úhorom a variáciou kvetov pažítky z Farnej. Jedno z otváracích jedál servírujeme na sušených kvetoch,“ predstavuje nové menu náš Head Chef Jirka Zajíček. „K letu patrí aj langoš a ten nájdete aj u nás, akurát v menej tradičnej podobe. Ten náš servírujeme s kyslou smotanou a šalátom a podávame ho s uhorkovým ragú, pri ktorom sme sa inšpirovali klasickým uhorkovým šalátom. Takým, aký poznáme od našich starých mám,“ pokračuje Jirka. V dômyselne a kreatívne vyskladanom menu nájdete zastúpenie bezmäsitých aj mäsitých jedál, vybrať si môžete aj vegetariánsky variant. Pre dokonalý gastronomický zážitok odporúčame degustačnú večeru doplniť párovaním s vínami VIAJUR alebo s variáciou ovocných a zeleninových štiav. V ponuke zostáva aj naďalej možnosť bez párovania.
Novinkou,
ktorou sme obohatili gastronomický zážitok sú aj doplnkové možnosti, ktoré si môžete dokúpiť priamo počas večere. Pri jedlách to je napríklad kaviár, pri nápojoch párovanie vín vlastného vinárstva VIAJUR dopĺňa aj výber svetových vinárstiev.
ARTE Restaurant zostáva pre všetkých milovníkov zážitkovej gastronómie otvorená v dňoch štvrtok – nedeľa. Svoje kulinárske dobrodružstvo však môžete po novom odštartovať až v troch časoch, a to o 18:00, 19:00 alebo 20:00.
Fine dining
v Kaštieli Pálffy útočí na všetky zmysly, pridanou hodnotou je aj krásne prostredie renesančného kaštieľa a malebnej vinohradníckej oblasti Malých Karpát. Zažite čaro výnimočnej gastronómie v reštaurácii vo Svätom Jure na vlastnej koži.